عفونتهای لیستریایی و سالمونلایی در بارداری

عفونت لیستریا یا لیستریوزیس یک بیماری است که معمولا دراثرخوردن غذاهای آلوده شده با باکتری ای که ” لیستریا منوسیتوژنز” نامیده میشود، ایجاد میگردد.افراد سالم ممکن است هیچگاه عوارض عفونت لیستریایی را تجربه نکنند اما برای خانمهای باردار این عفونت خطرات جدی به همراه دارد.بزرگترین خطراتی که متوجه جنین است افزایش احتمال سقط، مرده زایی یا زایمان زودرس میباشد. یک عفونت لیستریایی براحتی با مصرف آنتی بیوتیک قابل درمان است ،اما پیشگیری بهتر است.

بعضی از غذاها بیشتر از غذاهای دیگر در معرض آلوده شدن با باکتری لیستریا هستند. اگر شما باردار هستید، این غذاها را از رژیم غذایتان حذف کنید:

 

  • پنیر نرم ، بعنوان مثال پنیر پیتزا- این غذاها اگر به صورت پخته شده ویا گرم شده مصرف شوند، سالم هستند.

 

  • غذاهای دریایی خام مانند صدف ، میگو یا غذاهای دریایی دودی شده مثل ماهی آزاد (انواع غذاهای کنسرو شده سالم هستند.)

 

  • غذاهایی که پاستوریزه نشده اند.

 

ارگانیسم ایجاد کننده عفونتهای لیستریایی در اثر حرارت ازبین میروند، بنابراین غذاهایی که بطور صحیح پخته میشوند، خطری ندارند.

سالمونلا (حصبه) و بارداری:

سالمونلا یکی از عوامل مسمومیت غذایی است که موجب سقط جنین میگردد.بیشترین منابع سالمونلا تخم مرغ خام و گوشت و مرغ نپخته است.

بهداشت غذایی مناسب :

بهترین راه کاهش خطرات عفونتهای سالمونلایی و لیستریایی داشتن بهداشت غذایی مناسب است.

پیشنهاد میشود:

  • همیشه قبل و بعد از آماده سازی غذا دستهایتان را بشویید.

 

  • سطوح آشپزخانه تان را تمیز نگه دارید.

 

  • میوه، سبزیجات وسالاد را قبل از خوردن خوب بشویید.

 

  • غذایتان را بطور کامل بپزید.

 

  • حیوانات اهلی را دور از آشپزخانه نگه دارید.

 

  • هنگام حمل کیسه های زباله و باغبانی کردن دستکش پلاستیکی بپوشید.

 

  • غذا را در دمای مناسب نگهداری کنید.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + نوزده =